Vaak kom je “zieker” uit een behandeltraject tegen kanker. Het lichaam is uitgeput van de chemo, bestraling en/of operaties. Na afloop van een dergelijk behandeltraject kan het zijn dat je wordt doorverwezen voor een oncologisch revalidatieprogramma. Een dergelijk programma vindt vaak multidisciplinair plaats in een revalidatiecentrum. Wanneer dit niet het geval is, is het raadzaam dit in uw eigen omgeving te gaan doen of te vervolgen. Ook na een revalidatietraject kunt u bij ons een vervolg traject volgen. Door begeleid te trainen leert u uw lichaam weer meer te gaan belasten, uw spierkracht weer terug op te bouwen en conditie te verbeteren.

Voor wie?

Patiënten tijdens of na afronding van de in opzet curatieve behandeling van kanker en tijdens de palliatieven fase van alle oncologische aandoeningen.

Wat kost het?

De revalidatie wordt over het algemeen volledig vergoed vanuit uw basis verzekering. De duur en de omvang van de mogelijkheden zijn afhankelijk van het type behandeling dat u heeft ondergaan. De eerste 20 behandelingen vinden plaats vanuit het aanvullende pakket. Er is tevens een 3 maanden durend beweegprogramma vanuit het CZ dat bij het MTC De Praktijk kan worden gevolgd.

Hoe meld ik me aan?

Neem contact op met De Praktijk via mail (info@pmc-depraktijk.nl) of telefonisch (0161 49 22 42) om u aan te melden voor het programma. Een medewerker van De Praktijk zal overige vragen voor u kunnen beantwoorden.